Dynamisch Leidinggeven

Scholing Dynamisch Leidinggeven in de Praktijk

Duur: 3 uur
Lokatie: Eindhoven
Kosten: € 175,- p.p (alles inclusief, geen bijkomende kosten)

Een huisarts in een huisartsenpraktijk, maatschap of zorggroep geeft veelal indirect leiding. Direct aan medewerkers van de praktijk, en indirect aan andere professionals. Zoals college huisartsen (in opleiding) multidisciplinaire teams en andere samenstellingen waar geen directe hiërarchische structuur bestaat.
Daar komt nog bij dat de gemiddelde huisarts geen extra opleiding of training gehad heeft over leidinggeven in het algemeen. Een huisarts leert het leidinggeven van collega’s en wellicht van een ‘voorbeeld’; een opleider of een college die het van nature makkelijk afgaat of in ieder geval af lijkt te gaan.

Soms zijn de leidinggevende taken gedelegeerd aan een praktijk manager, maar ook hij/zij heeft vaak geen opleiding hiervoor gevolgd en is ‘in het vak gerold’

Voor beide doelgroepen is deze scholing zeer praktisch toepasbaar!

In 3 uur leren de deelnemers (situationeel) Leidinggeven aan professionals en andere medewerkers.

Leidinggeven is zowel een kunst als een kunde.  Situationeel Leidinggeven is een helder en eenvoudig model dat praktische handvatten geeft om effectief leiding te geven. Situationeel leidinggeven houdt in dat je als leidinggevende de stijl van leidinggeven aanpast aan de taakvolwassenheid van de medewerkers of college professional. Situationeel leidinggeven gaat uit van 4 stadia van taakvolwassenheid van medewerkers en ook van 4 leiderschapsstijlen.

In de workshop maken de deelnemers kort kennis met verschillende vormen van leiderschap, de minimale voorwaarden en de stijlen en stadia van taakvolwassenheid.

Leerdoelen:
Na de workshop hebben de deelnemers:

  • inzicht in de verschillende stijlen van leidinggeven
  • inzicht in de verschillende stadia van taakvolwassenheid
  • inzicht in de eigen voorkeursstijl
  • een persoonlijk actieplan mbt hun leiderschap in de dagelijkse praktijk opgesteld